Het is nog geen Wet! 

Op Prinsjesdag is het wetsvoorstel “Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen” door de staatssecretaris van Financiën, Wiebes, ingediend. De datum waarop de wet moet ingaan is 1 januari 2017. Dat is al heel erg snel en betekent een hoop werk voor de DGA en zijn adviseur.courtyard-888306__180

Op 10 november 2017 is een nota van wijziging op het wetsvoorstel aan de Tweede Kamer gestuurd. De DGA krijgt tot 1 april 2017 de tijd om het pensioen in eigen beheer te regelen.

Onzekerheid blijft vooralsnog bestaan omdat zowel de Tweede Kamer als de Eerste Kamer het wetsvoorstel nog moeten behandelen. De staatssecretaris kon in zijn voorbereiding al wel rekening op de steun van partijen en belanghebbenden maar het is nog geen gelopen zaak.

De behandeling in de Tweede Kamer vindt plaats op 15 en 16 november 2016 waarna op donderdag 17 november de stemming zal plaatsvinden.

Pas daarna zal de Eerste Kamer het wetsvoorstel in behandeling nemen, dit wordt verwacht op 19 december 2016. Tot die tijd blijft de DGA nog in onzekerheid. Wel is het zaak om nu al de mogelijkheden te onderzoeken. Aan de slag!