Collin Crowdfund

Collin Crowdfund is een deskundig, toegankelijk en transparant crowdfinance platform voor gevestigde, kredietwaardige MKB-bedrijven, die financiering zoeken voor hun ambities.

Sinds 2007 is de wereld in rap tempo veranderd. Dat gaat door. Het is onze overtuiging dat we de komende 10 jaar meer veranderingen zullen meemaken dan de afgelopen 50 jaar bij elkaar!
Collin probeert die verandering zo goed mogelijk te volgen en waar mogelijk zich aan te passen aan de nieuwe realiteit.

Zes van de tien ondernemers geven aan dat hun groei belemmerd wordt door gebrek aan financiering, terwijl bestacollin_logo-cmyk_witande financieringen met regelmaat versneld worden afgebouwd. Daartegenover staat de schreeuwende behoefte van 250 miljard creditgeld van investeerders aan beter rendement.

Collin verstrekte haar eerste lening in juni 2014. Sinds het vierde kwartaal van 2015 is Collin marktleider in de Nederlandse Crowdfunding markt. Per oktober 2016 heeft Collin circa € 50 miljoen aan leningen gefaciliteerd. Van de goedgekeurde lening aanvragen die verschenen zijn op het platform is 100% succesvol gefund.

De oprichters van Collin hebben er voor gekozen om het bankwezen te verlaten en de noodzakelijke verandering zelf te creëren in plaats van toe te kijken. Samen met een professionele IT-partner brengt Collin met haar businessmodel de oplossing voor vier vraagstukken bij elkaar:

1. Terug naar de meest oorspronkelijke vorm van bankieren.

2. De mensfactor in balans met optimale automatisering.

3. Actief samenwerken met banken.

4. Focus op win-win voor ondernemers en investeerders.

Voor Collin is ‘ruimte geven’ aan de ambities van de ondernemer met zijn bedrijf een belangrijke drijfveer. Tegelijkertijd kan deze ondernemer alleen maar bediend worden als investeerders zich op hun gemak voelen bij Collin. Natuurlijk is een mooi rendement een belangrijke drijfveer, maar belangrijker is het vertrouwen in de aanpak van Collin Crowdfund.